Modanın üstünü çizdiler..

Modanın üstünü çizdiler

Modanın üstünü çizdiler
Denizci temasını vitrinlerde sıkça görüyoruz. Bu akım çizgili kıyafetleri de beraberinde getirdi. Pijama esintili çizgili bol pantolonlar, uzun etek ve bluzlar bu yazın gözdelerinden. Renklerdeyse mavi, beyaz ve kırmızının yanı sıra turkuaz öne çıkıyor.

Malumunuz marin temasının modası geçmek bilmiyor. Hele deniz havasının estiği yaz dönemlerinde vitrinlerde karşımıza daha çok çıkıyor. Lacivert-beyaz çizgilere, yer yer kırmızılar, ama bu yıl farklı olarak turkuvazlar da canlılık kazandırıyor. Yazın ruhuna yakışır çizgiler kıyafetlere taşınırken bu yıl en öne çıkan örnek, bol hatta etekten ayırt edilemeyen pantolonlar. Çizgili desenler bu pantolonlarda yüksek belli kullanılıyor.
Etro, Gucci gibi markaların başlattığı çizgili bol pantolonun bu kadar kısa sürede yayılması insanı şaşırtmıyor değil. Bu akım aynı zamanda podyumlardaki pijama esintili kıyafetlerin devamı niteliğinde. Aynı durum gömlekler için de geçerli. Kırmızı-beyaz ya da lacivert-beyaz çizgili bol ipeksi gömlekler bu trendin bir devamı. Fakat pantolonlar nedense belirgin bir şekilde öne çıktı. Çizgilerde renkler lacivert-beyaz ikilisi yönünde yoğunlaşıyor. Espadril ayakkabı ve hasır çantalarla tamamlanan iki renkli çizgili bluzlar ve pantolonlar moda dergilerinin de merceğinde. Ama modanın öngöremediği, sokağın sahip çıktığı akımlar da var.
Çizgili pantolonlar moda dünyasının dikkatini çekmiş ve stil sayfalarını doldurmuş olsa da sokakların nabzı farklı atıyor. Çizgiler sokakta da var ama pantolon değil, uzun etek olarak. Belki de çizgili pantolonların salaş ve pijama görüntüsüne kaçma ihtimali insanları bu akıma karşı mesafeli olmaya yöneltti. Buna karşın lacivert-beyaz çizgili uzun etek modeli nerdeyse bir üniforma gibi. Beli kemer biçiminde kalın lastikli kullanılan model hemen her yerde. Daha çok sarı, kırmızı, turuncu gibi renklerde parçalarla kombinlenen dikey çizgili uzun etekleri babetler ve kutu formlu çantalar tamamlıyor. Pantolonlarda çizgiler ince ve kalın farklı şekilde uygulanırken eteklerde ince çizgiler hakim. Kot ceketler ve denizci düğmeli yazlık trikolar ise eteklere eşlik eden diğer parçalar. Çizgili eteklerde yatay çizgiler de var dikey olanlar da. Ama yatay ve kalın çizgiler, olduğunuzdan daha kilolu görünmenize sebep olabilir, bu yüzden ince dikey çizgiler daha çok tercih ediliyor.
Ortadoğu'nun konuşan çantaları
Çanta, hemen her kadının merakı. Hatta belki çoğu zaman kıyafetlere olan ilgiyi bile geride bıraktırabiliyor. Moda dünyası da bunun farkında olacak ki çantalar konusunda her sezon fazlasıyla çalışılmış, işçilik isteyen tasarımları vitrinlere koyuyor. Özellikle lüks pazara hitap eden çantalar, sektörde tasarımın yönünü belirliyor. Genellikle Avrupa kökenli tasarım evleri tarafından hazırlanan ve fiyatları da dudak uçuklatan çantaların en yakın takipçileri ise Ortadoğulu kadınlar. Bunu bizzat bu afili markaların pazarlama direktörlerinden duyunca insan haliyle şaşırmıyor değil. Çantaların gördüğü ilginin sebebi ise markalara duyulan hayranlık. Marka sevgisi, tasarımı sollamış durumda Ortadoğu ve Asya topraklarında. Fakat olumlu gelişmeler de olmuyor değil. Batı moda otoritelerinin çizdiği yolun dışında alternatif tasarımlar da hak ettiği yeri buluyor bölgede. Bu konuda başı çeken tasarımcılardan biri Dareen Hakim. Beyrut asıllı tasarımcı, New York'ta yaşıyor ve tasarımlarını oradaki ofisinde hazırlıyor. Tasarımlarının en önemli özelliği ise hatla yazılmış mesajların çantalara eşlik etmesi. Mutluluk, hayat, dilek, gülümsemek gibi duygulara dair göndermeler yapan bu hatlarla süslü çantaları, tasarımcı 2010'dan beri tasarlıyor. Global dergilerin Ortadoğu yayınları Hakim'in hazırladığı çantalara stil sayfalarında bol bol yer veriyor. Bölgenin tanınmış kadınları da davetlerden güncel hayata bu çantaları ellerinden düşürmüyor. Şu anda 30'dan fazla ülkede sunulan koleksiyonun Eva Longoria ve Fergie gibi ünlü kullanıcıları da var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder